Ara

Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Harezmi Eğitim Modelinin uygulanacağı okullar arasına seçilmeye hak kazanmıştır. Proje kapsamında eğitici eğitimine katılan öğretmenlerimiz tarafından başlatılan eğitim çalışmalarına 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizden seçilen 25 öğrenci ile başlandı. Buz kırıcı etkinlikler ile birbirini tanıyan öğrencilerimiz, bu hafta ayrıca eğitim modeline ismini veren bilim insanı Harezmi hakkında bilgilendirildi.

Eğitim modeli kapsamında öğrencilerimizin günlük veya gerçek yaşam problemlerini tanımlayarak çözmek üzere algoritma tasarlamaları, adım adım bu sorunun nasıl çözüleceğini belirleyip programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretmeleri beklenmektedir. Bu süreçte emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

HAREZMİ EĞİTİM MODELİ NEDİR?

"Harezmî Eğitim Modeli" çalışmaları ve süreçleri 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün desteği ile üniversitelerimizin paydaşlığında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlediği çalıştaylar ile başlatılmıştır. 2017-2018 Eğitim öğretim yılı " Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri" yarışmasında Türkiye 1.si seçilen Harezmî Eğitim Modeli, disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, iş birliğini benimseyen, fen, teknoloji tasarım, matematik ve bilgisayar bilimi öğretimini, sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik ve oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen disiplinlerarası bir eğitim modelidir.

Ara

Okulumuz mezunlarından Avukat Beyza ÇAĞLAR okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştiridi.

Kas

Milli eğitim bakanlığı tarafından düzenlenen "Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı" sempozyumuna Okulumuz "İSLAM VE HRİSTİYANLIK İNANÇLARI ETRAFINDA BİLİMİN GELİŞMESİNDE İNANÇLARIN ROLÜ"konulu bildiriyle 233 bildiri arasında ilk 20 ye kalarak katıldı. Ankara'da 25 Kasım 2023 Cumartesi günü gerçekleşen programda Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim TOPÇU ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk YELKENCİ'in açılış konuşmalarıyla başlayan program okulların sunumlarıyla sona erdi. Okulumuzu onikinci sınıf öğrencimiz Özden ŞAHİN ve koordinatör olarak meslek dersleri öğretmenimiz Yusuf KANDEMİR temsil etti.

Kas

Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu 5 ve 6 sınıf öğrencilerimizden uçurtma etkinliği.
Dünyanın dört bir yanında zulüm gören,özgürlüğe hasret çocuklar için,özgürlüğü simgeleyen uçurtma ve balonlarla Yapılan etkinliğe ler için velilerimize sınıfı rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Her evden bir kâse kardeşlik aşuresi..

Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olarak gelenekselleşen aşure etkinliği bu gün yapıldı.Kardeşlik,paylaşma, bereketin simgesi olan aşure'ye ilgi büyüktü.Velilerin evlerinden göndermiş olduğu birer kase malzeme ile yüzlerce kişilik aşure yapıldı. Yapılan aşure öğrencilere velilere ve misafirlere ikram edildi.

Kas

Öğretmenlerimizden Ahmet Tolga DOĞAN, Feridun ESER, Halit ÖZTÜRK, Remzi KAYA ve Üzeyir KOÇ Hisar Eğitici Eğitimine katıldılar.

Öğretmenlerimiz

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

Ekm

Sınıfımızda oluşturduğumuz  okuma (şark) köşemizde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kitap okudular.

Ekm

Okulumuzun bir/inci/si yarışması değerlendirme kriterleri

Ekm

Cumhuriyet imizin 100 ncü yılı münasebetiyle ilçemizde düzenlenen Liseler arası atletizm yarışmasında okulumuz 11 C öğrencisi Yağmur MUT 100 metre ve 800 metre ilçe şampiyonu olmuştur.Ortaokul 8 / B öğrencimiz Zeynep Niğda CAN 100 metre ilçe şampiyonu 400 metre ilçe 3.sü olmuştur.

Ekm

11 ve 12 sınıflarımızin eşit ağırlık bölümlerinde okuyan öğrencilerimiz meslek tanıtımı ve kariyer günleri etkinlikleri kapsamında avukat Ebru Kars ile söyleşi yaptılar. Ebru Kars, hukuk fakültesi, avukatlık, hakimlik ve savcılık, noterlik meslekleri üzerine bilgiler verdi. Programın ikinci aşamasında öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Yaklaşık bir saat süren program öğrencilerimize yeni düşünce ve ufuklar açtı.

Ekm

Okulumuz konferans salonunda Kudüs'e Uyanmak ve Kudüs'te Uyanmak kitaplarının yazarı Doç. Dr. Halis Kutlu tarafından seminer programı düzenlendi. Halis Kutlu programda Mescid-i Aksa’nın bulunduğu bölge ve buradaki yerleşimle ilgili bilgiler aktararak, Kudüs ile ilgili fotoğraf ve videolardan oluşan slayt gösterimini öğrencilerle paylaştı.

Ekm

Geyve Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yılı "1923 Adım Cumhuriyet Yürüyüşü" etkinliğine okulumuz öğrenci ve öğretmenleriyle katılarak Geyve Emniyet Müdürlüğü’nden, Atatürk anıtına yürüdük.

Ekm

Hedef 2024 projesi kapsamında her hafta yaptığımız kazanım değerlendirme sınavlarından dördüncüsünü gerçekleştirdik.