İMAM HATİPLER HAFTASI KUTLU OLSUN

İçinde bulunduğumuz hafta İmam Hatipliler haftasıdır.

Kutlu olsun ve hayırlara vesile olsun!

İmam Hatipler açıldığı günden bugüne ,en çok tartışılan okullar olagelmiştir.

Hiç şüphe yoktur ki, imam hatipler tarihimizde bir destandır.

Ecdat'tan kaldı bu toprak, biz üzerinde gezip tozmayalım mı?

Yabanlar kıskanır diye destan da yazmayalım mı? diyor ya şair biz de,âcizâne İmam Hatiplerin destanını yazmaya talip olduk elhamdülillah.

Kısaca ifade edecek olursak, İmam Hatip mensupları, kuruluşundan bu yana her zaman Kur'an ve sünnete yaslandılar ve bu manevi iklimden beslendiler. Zaten bu temel üzerine inşa edilmeyen her fikir sakat ve her görüş çürüktür. Çünkü Kur'an asıldır...Sünnet usüldür.

Kim ne derse desin, hangi yorumu yaparsa yapsın ama gerçek olan bir şey vardır. O da; İmam hatiplerin açılması; Menderes'in iradesi izni ve feraseti, Tevfik İleri'nin basireti, cesareti ve metaneti,  M.C. Ökten'in samimiyeti , gayreti  ve pek tabiidir ki Lütf i ilahinin de bu millete tecellisi,rahmeti ve nusreti ile olmuştur...

İmam Hatipler, bu aziz ve necip milletin kaderini çok derinden etkileyen kurumlar olmuştur.Bu sebeple de  kuruluşundan bu yana, ülkemizde en çok tartışılan okullar statüsünde bulunmuşlardır.

Bir kere sanıldığı gibi,İmam Hatip sade bir okul değil, aynı zamanda bilim, teknik, ahlak  fazilet,edep  ve haya laboratuvarı niteliğinde bir ekoldür. Bir markadır. En ideal irfan mektebidir. Buradan sorunlu değil, sorumlu talebe yetişir. Edilgen değil etken,yüklem değil özne, statik değil dinamik hüviyete sahip insân-ı kâmil yetişir. Bu kurumdan dünden bugüne hiç vatan haini çıkmamıştır. Terörist çıkmamıştır. Kültür ve medeniyetine ve ecdadına düşman hiç çıkmamıştır.

“Cevâhir kadrini cevher füruşan olmayan anlayamaz” denir. Bu aziz milletin milli ve dini değerleriyle doku uyuşmazlığı içinde olan bir güruh, pırlanta değerinde olan İmam Hatipli'nin kıymetini anlayacak idrak ve basiretten maalesef yoksundur.

17-10-202417-10-202417-10-202417-10-202417-10-202417-10-202417-10-202417-10-202417-10-2024

Yayın: 17.10.2024 - Güncelleme: 17.10.2024 20:12 - Görüntülenme: 40